20.8 C
Athens
11/05/2025
karfitv.gr
ΔΙΕΘΝΗΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ρώμη: Ιστορική επίσκεψη του Πάπα Λέοντα και θερμή υποδοχή από τους πιστούς

Κοινοποίηση

Θερμή υποδοχή του Πάπα Λέοντα ΙΔ’ κατά την πρώτη του επίσκεψη

Ο Πάπας Λέων ΙΔ’ πραγματοποίησε την πρώτη του αιφνιδιαστική επίσκεψη μετά την εκλογή του, επισκεπτόμενος ένα ιερό νότια της Ρώμης που είναι αφιερωμένο στην Παναγία. Το ιερό αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για το τάγμα των Αυγουστίνων και συνδέεται με τον προκάτοχό του, τον Πάπα Λέοντα ΙΓ’.

Οι κάτοικοι της πόλης Τζενατσάνο συγκεντρώθηκαν στην πλατεία έξω από την κεντρική εκκλησία που στεγάζει το ιερό Madre del Buon Consiglio (Μητέρα της Καλής Συμβουλής), προκειμένου να υποδεχτούν τον Πάπα. Το ιερό λειτουργεί ως τόπος προσκυνήματος από τον 15ο αιώνα και ο προκάτοχός του, Πάπας Λέων ΙΓ’, το αναβάθμισε σε μικρή βασιλική, επεκτείνοντας και το παρακείμενο μοναστήρι στις αρχές της δεκαετίας του 1900.

Μετά την προσευχή του στην εκκλησία, ο Πάπας Λέων απευθύνθηκε στους κατοίκους με ένα μήνυμα που τόνισε το δώρο και την ευθύνη που φέρουν, έχοντας την Παναγία ανάμεσά τους. Ευλόγησε τους παρευρισκόμενους και στη συνέχεια επέστρεψε στη θέση του συνοδηγού σε ένα μαύρο Volkswagen αυτοκίνητο.

Καθ’ οδόν προς το Βατικανό, ο Πάπας σταμάτησε για να προσευχηθεί στον τάφο του Φραγκίσκου στη Βασιλική της Santa Maria Maggiore (Σάντα Μαρία Ματζόρε), προσθέτοντας μια αίσθηση πνευματικότητας στην ήδη σπουδαία ημέρα.

Η επίσκεψη αυτή συνέβη μετά από την πρώτη επίσημη ακρόασή του, κατά την οποία είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους καρδιναλίους που τον εξέλεξαν Πάπα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πάπας Λέων αναφέρθηκε επανειλημμένα στον Φραγκίσκο και στη δήλωση αποστολής που έκανε το 2013, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση του να καταστήσει την Καθολική Εκκλησία πιο περιεκτική, περιποιητική και έτοιμη να φροντίσει τους «μικρότερους και τους απορριφθέντες».

Ως ο πρώτος Αμερικανός πάπας, ο Λέων εξέφρασε την πλήρη αφοσίωσή του στις μεταρρυθμίσεις της Β’ Βατικανής Συνόδου, η οποία εκσυγχρόνισε την εκκλησία τη δεκαετία του 1960. Μία από τις σημαντικές προκλήσεις που αναγνώρισε είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη, την οποία χαρακτήρισε ως ένα από τα κυριότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, τονίζοντας την ανάγκη για την υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της δικαιοσύνης και της εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανακαλύπτοντας το Καλλιτεχνικό Σύμπαν του Μάριου Πράσινου: Δύο Εκθέσεις στην Αθήνα και τη Λάρισα

ΗΠΑ: Πρόταση Τραμπ για μόνιμη υιοθέτηση θερινής ώρας και κατάργηση αλλαγής ώρας

Κιλκίς: Έκρυβε κοκαΐνη και χασίς σε κατάστημα