13.9 C
Athens
13/04/2025
karfitv.gr
ΔΙΕΘΝΗΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαρινάκης: Η ηγεσία του Κ. Μητσοτάκη στην κρίσιμη συζήτηση για τους δασμούς αναδεικνύει την Ελλάδα ως χώρα λύσεων

Κοινοποίηση

Συμμετοχή Υφυπουργού στο Delphi Economic Forum X

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης συμμετείχε, σήμερα, Παρασκευή 11 Απριλίου, σε πάνελ του “Delphi Economic Forum X”, με τίτλο: «Η Πορεία Ανάπτυξης της Ελλάδας: Ο Ρόλος των Επενδύσεων και της Καινοτομίας».

Αναδείξτε τις Κυβερνητικές Αντιδράσεις

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις αντιδράσεις της Κυβέρνησης που σχετίζονται με τις επιπτώσεις στην οικονομία και το επενδυτικό κλίμα, εξαιτίας των εξελίξεων σχετικά με την επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ. Τόνισε:

«Ο ρόλος του Πρωθυπουργού στην επίμαχη συζήτηση για τους δασμούς ήταν αυτός του ηγέτη, μιας χώρας που επιδιώκει να βρίσκει λύσεις εκεί που άλλοι βλέπουν μόνο αδιέξοδα. Σήμερα, συζητάμε σε μια χώρα που πρωταγωνιστεί, και απευθυνόμαστε σε σημειακά προβλήματα, χτίζοντας πάνω σε σημαντικές επιτυχίες. Χάρη σε όσα έχουμε καταφέρει, είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε και αυτή τη δύσκολη φάση».

Η Σημασία του Delphi Economic Forum

Ο Μαρινάκης επισήμανε επίσης τη σημασία του Delphi Economic Forum, τονίζοντας την έξυπνη πρωτοβουλία του κυρίου Τσομώκου και των συνεργατών του να δημιουργηθεί ένας θεσμός που φέρνει τους ανθρώπους του δημόσιου λόγου σε διάλογο για σοβαρά ζητήματα. «Αυτή η συνάντηση αποτελεί μια ευκαιρία να παρουσιάζουμε τεκμηριωμένες θέσεις και λύσεις, και όχι να αναγκαζόμαστε να απαντάμε σε μισές αλήθειες» ανέφερε.

Η Πρόοδος της Ελληνικής Οικονομίας

«Η Ελλάδα, όταν για πρώτη φορά διοργανώθηκε το Delphi Economic Forum, βρισκόταν σε διεθνή απομόνωση με μια οικονομία που χαρακτηριζόταν σχεδόν «για τα σκουπίδια». Σήμερα, έχουμε ξεπεράσει αυτές τις προκλήσεις και διεθνώς η χώρα μας πρωταγωνιστεί. Οι πριν απελπιστικές συνθήκες έχουν αλλάξει, με την επιστροφή 350 χιλιάδων από τους 680 χιλιάδες νέους που έφυγαν. Η ανεργία είναι στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 ετών και η οικονομία μας αρχίζει να δείχνει υγιή σημεία ανάπτυξης».

«Παρά τις δυσκολίες, η χώρα σήμερα μπορεί να μιλά για επιτυχίες, όπως η μείωση του χρέους και η αύξηση των μισθών και των επενδύσεων, καταγράφοντας δύο ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων τα τελευταία είκοσι χρόνια», συμπλήρωσε ο Υφυπουργός.

Μακροπρόθεσμοι Στόχοι και Καινοτομία

Ο Υφυπουργός επεσήμανε ότι η Ελλάδα χρειάζεται να θέσει τρεις σημαντικούς στόχους για το μέλλον:

  • Η διαρκής ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου για τις εξελίξεις και τις ευκαιρίες που υπάρχουν στον τομέα των επενδύσεων.
  • Η αύξηση της ταχύτητας και της αποδοτικότητας στις διαδικασίες της Κυβέρνησης, αναγνωρίζοντας ότι είναι κρίσιμο να αξιοποιηθούν όλα τα εργαλεία που διαθέτουμε.
  • Η δημιουργία γέφυρες με χώρες όπως η Ινδία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και η ενίσχυση της στρατηγικής συμμαχίας με τις ΗΠΑ.

Ο Υφυπουργός τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα είναι πλέον η πρώτη χώρα που ενσωματώνει την τεχνητή νοημοσύνη στη δημόσια διοίκηση, έχοντας αυξήσει 19% τη χρηματοδότηση στην έρευνα και την καινοτομία και 30% τον αριθμό των επιστημόνων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η συζήτηση συντονίστηκε από τον δημοσιογράφο Νίκο Φιλιππίδη και συμμετείχαν εξέχουσες προσωπικότητες της επιχειρηματικής κοινότητας, όπως ο Αλέξανδρος Εξάρχου, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΑΚΤΩΡ, ο Δημήτρης Κουτσόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Deloitte Ελλάδος, ο Δαμιανός Παπακωνσταντίνου, Επικεφαλής Στρατηγικής της Ideal Holdings, και ο Γιώργος Πέτσης, Διευθύνων Σύμβουλος της DPort Services & PCDC S.A.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νόμπελ Ειρήνης 2025: Ανακαλύπτοντας τις 338 Υποψηφιότητες του Χρόνου

Βρέθηκε σώος ο 78χρονος από τα Σέρβια – Είχε εξαφανιστεί σε ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη

Εντοπισμός χειροβομβίδας σε πυλωτή πολυκατοικίας στο Κερατσίνι