34.8 C
Athens
20/06/2024
karfitv.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ – Ραγκούσης: Υπήρξαν στιγμές που δεν μας έκαναν υπερήφανους στο Συνέδριο

Κοινοποίηση

Ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να φροντίσει να επέλθει η ενότητα στην παράταξη και να φτιάξει την εικόνα της στην κοινωνία – Υπάρχει χρόνος να ανατραπεί η καθοδική πορεία μέχρι τις ευρωεκλογές, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Για το επεισοδιακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Γιάννης Ραγκούσης, τονίζοντας πως «υπήρξαν στιγμές που δεν μας έκαναν υπερήφανους», εξέφρασε την άποψη πως «δεν υπήρξε νικητής σε προσωπικό επίπεδο», ενώ τοποθετήθηκε και για την άποψη του Στέφανου Κασσελάκη περί υπονομευτών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ραγκούσης ανέφερε πως κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «υπήρξαν στιγμές που δεν μας έκαναν υπερήφανους και δεν θα θέλαμε να κρατήσουμε στην μνήμη μας», τονίζοντας παράλληλα πως «υπό προϋποθέσεις» είναι θεραπεύσιμο το τραύμα που έχει δημιουργηθεί στην παράταξη, χρειάζεται όμως να «φύγουν από την μέση» τα στοιχεία εσωτερικής και εσωκομματικής εχθροπάθειας.

Υπογράμμισε πως πρέπει να επέλθει η ενότητα στην παράταξη και πως ο πρώτος που πρέπει να φροντίσει για αυτό είναι ο Στέφανος Κασσελάκης. Συμπλήρωσε πως δεν γίνεται να συνεχιστεί η κατάσταση που επικρατεί και πως «η αντίδραση που έβγαλαν τα στελέχη της παράταξης στο συνέδρειο είναι αντίδραση στην κατάσταση του εσωκομματικού διχασμού».

Όταν ρωτήθηκε για τον αν υπήρξαν νικητές ή ηττημένοι από το συνέδριο, δήλωσε πως «δεν νομίζω ότι υπάρχει νικητής σε προσωπικό επίπεδο. Υπό προϋποθέσεις, επείδη απέφυγε τα χειρότερα, νικήτης είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί ενόψει ευωεκλογών, όπως είχα πει πριν ξεκινήσει αύτη η συζήτηση για της εσωκομματικές εκλογές, δεν θα το αντέξουμε αυτό. Νικητής σίγουρα δεν υπάρχει. Δεν υπάρχουν ηττημένοι. Δεν άλλαξε το στάτους, δεν υπάρχει αλλαγή δεδομένων».

Όταν του ζητήθκε να απαντήσει στις κατηγορίες του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος μίλησε για υπονομευτές, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Ραγκούσης ανέφερε πως «ήταν μια πρωτοφανής στιγμή εσωκομματικής εχθροπάθειας», προσθέτοντας πως αυτοί που κατηγορήθηκαν ως υπονομευτές, ήταν οι ίδιο οι οποίοι πήραν στην πλάτη τους την άσκηση αντιπολίτευσης στον Κυριάκο Μητσοτάκη το 2019.

«Δώσαμε στον κύριο Κασσελάκη μία αξιωματική αντιπολίτευση με ποσοστό 18%. Υπονομευτές δεν υπάρχουν, καταντάει στα όρια του αστείου, καταντάει ανέκδοτο. Μακάρι το πρόβλημα να ήταν το ενδεχόμενο πως υπάρχουν υπονομευτές στο κόμμα».

Υποστήριξε πως το βασικό δεδομένο είναι «η σχέση του Στέφανου Κασσελάκη με την ελληνική κονωνία», κσθώς «όταν ο Στέφανος Κασσελάκης παίρνει 5%, ο Κυριάκος Μητσοτακής παίρνει 40% και ο Αλέξης Τσίπρας στα χειρότερα του δεν πήρε κάτω από 18%. Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια σε ότι άλλο φταίει».

Συμπλήρωσε πως προτεραιότητα για τον κ. Κασσελάκη είναι να «φτιάξει την εικόνα του στην ελληνική κοινωνία», τονίζοντας πως δεν έχουν την ευθύνη τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο ίδιος ο Κασσελάκης έχει μια αδιαμεσολάβητη σχέση με την ελληνική κοινωνία από τη στιγμή που εμφανίστηκε στο προσκήνιο.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα σενάρια που υποστηρίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έφερε τον Στέφανο Κασσελάκη στην παράταξη, είπε πως «τον έφεραν τα μέλη του κόμματος, τα οποία με τελείως δημοκρατικό και διαφανή τρόπο τον εξέλεξαν απολύτως έντιμα και καθαρά πρόεδρο».

Ερωτηθείς για το τι θα συμβεί αν το κόμμα βγει τρίτο στις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου και για το αν θα πάνε σε εσωκομματικές, απάντησε πως πιστεύει ότι «υπάρχει πολιτικός χρόνος και δυνατότητες για να ανατραπεί η καθοδική πορεία. Αλλά αν συμβεί αυτό, θα τα βάλουμε όλα κάτω και θα τα αξιολογήσουμε».

«Εγώ θέλω να κριθεί ο Στέφανος Κασσελάκης θετικά, θέλω να κριθούμε όλοι θετικά αρκεί να σταματήσει ο εσωκομματικός διχασμός. Είναι πολύ άδικος για όλους μας».

Τέλος σε ερώτηση σχετικά με το αν η πρόταση του για αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα κεντροαριστεράς, είναι σε ισχύ, δήλωσε πως «είναι απολύτως σε ισχύ και πλειοψηφική σε ψηφοφόρους με βάσει τις δημοσκοπήσεις, Όμως δεν μπορούσε να συζητηθεί στο συνέδριο.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Spider Music : ΛΕΝΙΑ ΡΑΖΗ – νέο τραγούδι «ΜΟΙΡΑ»

Εσωτερική αναδιάταξη στο Μαξίμου – Όλες οι αλλαγές στα χαρτοφυλάκια και τις αρμοδιότητες

Θεσσαλονίκη: Άσκηση των μελών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στη χρήση τεχνολογίας μεικτής πραγματικότητας με αισθητήρες