31.2 C
Athens
14/07/2024
karfitv.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κ. Μητσοτάκης σε αγρότες: Είμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις – Μπορούμε να συναντηθούμε σε έναν κοινό τόπο

Κοινοποίηση

Είμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις, πιστεύω ότι μπορούμε να συναντηθούμε σε έναν κοινό τόπο, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στους αγρότες στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως είπε ο πρωθυπουργός πρόθεσή μου είναι να σας ακούσω όλους και «στη συνέχεια να σας παρουσιάσω κάποιες προτάσεις τις οποίες έχουμε επεξεργαστεί για τα ζητήματα τα οποία υποψιαζόμαστε ότι θα μας θίξετε».

«Μπορούμε να συναντηθούμε σε έναν κοινό τόπο που θα λαμβάνει υπόψιν τους δικούς σας προβληματισμούς, αλλά θα συνυπολογίζει ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας είναι δεδομένα και περιορισμένα και βέβαια αν δείτε κι εσείς τα πράγματα από τη δική μας πλευρά θα αντιληφθείτε, κάτι το οποίο νομίζω το γνωρίζετε γιατί είστε μέσα στην κοινωνία, ότι πολλοι κλάδοι, πολλές κοινωνικές ομάδες πάντα από την κυβέρνηση έχουν αιτήματα και προσδοκίες και κάθε απόφαση της κυβέρνησης πρέπει να βλέπει το όλον και να λαμβάνει υπόψιν τη διάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Προσεγγίζουμε αυτή τη συνάντηση με κλίμα καλής διάθεσης όπως νομίζω έχουμε επιδείξει όλο αυτό το διάστημα, τόνισε ακόμα ο πρωθυπουργός.

«Υπάρχει η δημοσιονομική δυνατότητα εφόσον υπάρχει η θέληση να βρούμε λύσεις»

Εκ μέρους της επιτροπής ο Ρίζος Μαρούδας τόνισε ότι «eίναι γεγονός ότι και εσείς ο ίδιος έχετε πει ότι έχουμε δίκιο. Yπάρχουν πολλά προβλήματα στον αγροτικό τομέα που χρήζουν αντιμετώπισης και θέλουμε ουσιαστικές λύσεις για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε και να μένουμε στα χωριά μας, που είναι και αυτό ένα ζητούμενο, γιατί η ύπαιθρος έχει ερημώσει και το ξέρουμε όλοι πολύ καλά και υπάρχουν αρκετά νέα παιδιά και στα μπλόκα που δίνουν αυτή τη μάχη της παραμονής στο επάγγελμα και στο χωριό και ταυτόχρονα να μπορούμε και να συνεχίσουμε να παράγουμε, να καλλιεργούμε, να υπάρχουν τρόφιμα ποιοτικά και φθηνά όπως η χώρα μας μπορεί να βγάλει πολύ ποιοτικά τρόφιμα για τη διατροφική επάρκεια του λαού μας. Όμως αυτά τα προβλήματα που έχουμε ιδιαίτερα με το κόστος και με τις τιμές, είναι κάτι που αυτή τη στιγμή μας εμποδίζει και φαίνεται και στη μείωση του αγροτικού πληθυσμού. Οπότε σήμερα με αυτό το δίκαιο των αιτημάτων που έχουμε ερχόμαστε εδώ για να δούμε λύσεις. Περιμένουμε από την κυβέρνηση να κάνει εξαγγελίες. Πιστεύουμε ότι υπάρχει δυνατότητα. Αυτό εκτιμάμε, θα το δούμε και στη συζήτηση. Υπάρχει πάντως και η δημοσιονομική δυνατότητα, εφόσον υπάρχει η θέληση να βρούμε λύσεις προς αυτή την κατεύθυνση».

Η 15μελής αντιπροσωπεία των αγροτών έφτασε 15 λεπτά πριν από τις 12:00 στο Μαξίμου και όπως δήλωσαν στην ρεπόρτερ της ΕΡΤ Μαρία Σταθοπούλου, έρχονται με τις καλύτερες διαθέσεις.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα έχει θετική έκβαση η συζήτηση με τους αγρότες. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να ικανοποιηθεί ένα μεγάλο μέρος των αιτημάτων τους». Αυτό δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα και τον δημοσιογράφο Θάνο Σιαφάκα, με αφορμή τη σημερινή συνάντηση των αγροτών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Μαρινάκης στο δημοσιογράφο, αναφερόμενος στη αναμενόμενη συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και το ζήτημα της προκαταβολής που πρόκειται να δοθεί «εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να ικανοποιήσουμε ένα πολύ μεγάλο μέρος των αιτημάτων τους. Ήδη έχουν γίνει σημαντικά βήματα και επαναλαμβάνω ότι έχουμε συγκεκριμένα δημοσιονομικά περιθώρια. Αντιλαμβανόμαστε, ειδικά σε κάποιες επιμέρους αιτιάσεις τους, ότι υπάρχει μια δυσκολία ως προς το αυξημένο κόστος παραγωγής. Είναι σημαντικό λοιπόν να ακούσουμε αυτά τα οποία είπε ο πρωθυπουργός. Πράγματι όμως και στην κατεύθυνση του κόστους παραγωγής, που αφορά δηλαδή το πετρέλαιο και το ρεύμα, αλλά και στην κατεύθυνση των θεσμικών ζητημάτων όπως είναι η ΚΑΠ, όπου εκεί η χώρα μας έχει μια πολύ σημαντική επιτυχία

Στις 13:00 ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με το Προεδρείο της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών.

ΠΗΓΗ ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εξεταστική για τα Τέμπη: Ξεκινά η τελευταία συνεδρίαση – Για συγκάλυψη ευθυνών κάνει λόγο η αντιπολίτευση

Ψήφισμα – ράπισμα στην προέδρο του Columbia – Για το όργιο καταστολής στις φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις

Καναδάς: Έξι νεκροί στη συντριβή μικρού αεροσκάφους