31.2 C
Athens
14/07/2024
karfitv.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κουτσούμπας: Η ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ καμία σχέση δεν έχει με την ομοφοβία

Κοινοποίηση

“Κάλεσμα ξεσηκωμού” απηύθυνε ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του σε πολιτική εκδήλωση στην Πάτρα. Όσα ανέφερε για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

«Τώρα είναι η ώρα της μάχης απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που ξεδιπλώνεται με σφοδρότητα σε όλα τα μέτωπα, που τσακίζει κάθε εργατικό λαϊκό δικαίωμα για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Τώρα είναι η ώρα της οργάνωσης και του αγώνα, της ακόμα πιο πλατιάς συμπόρευσης με το ΚΚΕ. Σήμερα, από εδώ, από την Πάτρα, απευθύνουμε κάλεσμα ξεσηκωμού, μαζικής συμμετοχής στις εργατικές λαϊκές κινητοποιήσεις που προετοιμάζονται σε ολόκληρη τη χώρα».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας απόψε σε πολιτική εκδήλωση που οργάνωσαν στην Πάτρα οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ στην Αχαΐα.

Μιλώντας για την πορεία της οικονομίας, επεσήμανε ότι «η ωραιοποιημένη εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση και τα φιλικά της ΜΜΕ και κυρίως για τον αντίκτυπο που αυτή θα έχει στη ζωή των λαϊκών στρωμάτων, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα» και πρόσθεσε: «Μαζί με το ενδεχόμενο ύφεσης, με τη νέα χρονιά, επανέρχονται σε ολόκληρη την Ε.Ε,, οι αυστηροί κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας για το δημοσιονομικό έλλειμμα και το χρέος, σε συνθήκες μάλιστα υψηλού και επίμονου πληθωρισμού. Αυτά, καθώς και η υλοποίηση των προαπαιτούμενων του Ταμείου Ανάκαμψης για τη δημιουργία ‘πιο φιλικού περιβάλλοντος για τις επενδύσεις’, θα μεταφραστούν σε κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης στο εισόδημα και στα δικαιώματα των εργαζομένων το επόμενο διάστημα».

Επίσης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι «την ίδια στιγμή, η προώθηση των κατευθύνσεων της Ε.Ε. και γενικότερα της στρατηγικής του κεφαλαίου κλιμακώνεται με την εφαρμογή των νόμων που ψηφίστηκαν, αλλά και αυτών που δρομολογούνται με αιχμή την κοινωνική ασφάλιση», προσθέτοντας: «Ο γνωστός ΟΟΣΑ ξαναχτυπά. Προτείνει τη σύνδεση του προσδόκιμου ζωής με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης -κάτι που φυσικά έχει γίνει ήδη στην Ελλάδα με τον νόμο Κατρούγκαλου- και η δουλειά φτάνει μέχρι τα 70 και βάλε».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στα ζητήματα υγείας, λέγοντας ότι «κανένας λόγος δεν υπάρχει για να βρίσκεται το δημόσιο σύστημα υγείας στη σημερινή τραγική κατάσταση, πέρα από την ανάγκη του αστικού κράτους να πετσοκόβει τις δαπάνες που έχουν να κάνουν με τις ανάγκες του λαού και φυσικά, από την ανάγκη του κεφαλαίου να διεισδύει και να κερδοσκοπεί ακόμα και στους τομείς που έχουν να κάνουν με την ίδια την ανθρώπινη ζωή».

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, είπε ότι «δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός, τόσο γιατί, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει το ‘καλό κλίμα’ να μετατρέπεται ξανά σε ένταση, αλλά και γιατί το τραπέζι των ΝΑΤΟϊκών διευθετήσεων, είναι ήδη στρωμένο για τα καλά». «Και μάλιστα», όπως σημείωσε, «είναι στρωμένο με τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, τα οποία θα θυσιαστούν στον βωμό της επιδίωξης της αστικής τάξης της χώρας να αυξήσει την επιρροή της και το μερίδιό της από τη λεία που ληστεύεται από τους λαούς, ευρισκόμενη σε σκληρό ανταγωνισμό με την τούρκικη άρχουσα τάξη και άλλες αστικές τάξεις της περιοχής».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο που αφορά στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Την ίδια ώρα που στο υπουργικό συμβούλιο ο κ. Μητσοτάκης παρίστανε τον εγγυητή των δικαιωμάτων και της ‘ισότητας’, η κυβέρνησή του έστελνε ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ για να ξεσπιτώσουν και να συλλάβουν την Ιωάννα Κολοβού και τον γιο της, άτομο με αναπηρία. Ενώ μετά από λίγο χτυπούσαν τα ΜΑΤ τους αγρότες στην Καρδίτσα. Ναι, αυτούς που ‘έπνιξε’ η πολιτική της κυβέρνησης.

Έχουν, βέβαια, και τα γνωστά δεκανίκια, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, που τη μία στιγμή μιλάνε για ‘κατάργηση της δημοκρατίας’ και για ‘διασυρμό της χώρας στο ευρωκοινοβούλιο’ και την επόμενη βλέπουν στο πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη το πρότυπο του ‘φιλελεύθερου δικαιωματιστή’. Και όλοι μαζί, με τη βοήθεια και των πάντα πρόθυμων ΜΜΕ, έχουν επιβάλει εδώ και βδομάδες μια μονοθεματική ατζέντα, για να προχωρούν όλα τα υπόλοιπα αθόρυβα, στο παρασκήνιο. Τους έπιασε ο πόνος, λένε, για τα δικαιώματα των παιδιών. Ποιους; Αυτούς που στηρίζουν ψυχρά και ξεδιάντροπα, την γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ στην Παλαιστίνη, με θύματα πάνω από 10.000 παιδιά. Αυτούς που έχουν καταστρατηγήσει κάθε δικαίωμα των παιδιών στη δωρεάν πρόσβαση στους παιδικούς σταθμούς, σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, στην εκπαίδευση, που θέλουν να τα εμπορευματοποιήσουν όλα αυτά, για να κερδίζουν κάποιοι λίγοι επιχειρηματικοί όμιλοι».

Παράλληλα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε: «Δεν τους φτάνουν, όμως, αυτά. Έχουν φτάσει στο σημείο να εμπορευματοποιούν και την ίδια τη διαδικασία της τεκνοθεσίας και της αναπαραγωγής, με το αίσχος της εμπορικής παρένθετης μητρότητας, της πιο ακραίας μορφής εκμετάλλευσης, εμπορευματοποίησης του γυναικείου σώματος, αλλά και του εμπορίου ωαρίων, ακόμα και παιδιών από το εξωτερικό».

«Την ίδια ώρα, συνέχισε, «με όχημα την κατάργηση των εννοιών της μητρότητας και της πατρότητας, που αντανακλούν την αντικειμενική πραγματικότητα, το κράτος επιδιώκει να διώξει από πάνω του κάθε ευθύνη για τη στήριξη των λαϊκών οικογενειών, των νέων ζευγαριών που μεγαλώνουν παιδιά, ρίχνοντάς τα όλα στην ‘ατομική ευθύνη’, όπως τόσο καλά γνωρίζει να κάνει».

«Όσο κι αν σκούζουν διάφοροι», πρόσθεσε, «το ΚΚΕ, από την ίδια του την ιστορία και τη σημερινή του δράση, πάντα στο πλευρό των αδύναμων, αυτών που υφίστανται την εκμετάλλευση (και τους οποίους εμείς ποτέ δεν ξεχωρίζουμε με βάση το χρώμα, τη θρησκεία ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό), έχει κερδίσει το δικαίωμα να τους κοιτά με θάρρος στα μάτια και να τους εφιστά την προσοχή λέγοντάς τους: Πάει πολύ να εμφανίζεται ως υπερασπιστής των λαϊκών δικαιωμάτων ο κ. Μητσοτάκης, που έχει δηλώσει ότι η ισότητα είναι αντίθετη με την ανθρώπινη φύση. Δεν του έχουμε καμία απολύτως εμπιστοσύνη».

Συνεχίζοντας ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι «κι όλα αυτά που τώρα λέει, πως δεν θα φέρει με το νομοσχέδιο του, (όπως τεκνοθεσία, παρένθετη μητρότητα, κατάργηση δικαιώματος πατρότητας- μητρότητας) είναι ήδη αποφάσεις της Ε.Ε., την οποία προσκυνούν όλοι τους».

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε αυτό το σημείο, «αυτά ψηφίζουν όλοι μαζί στο ευρωκοινοβούλιο και το ΚΚΕ τα έχει αποκαλύψει έγκαιρα», συμπληρώνοντας: «Και όλοι ξέρουν ότι αυτά τα λέει για να μαζέψει τους βουλευτές που διαφωνούν μαζί του. Κι ας αφήσει τα σάπια. Γιατί η ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ καμία σχέση δεν έχει με την ομοφοβία. Δεν έχει σχέση με τον σεξουαλικό προσανατολισμό καθενός-καθεμιάς, με τη στάση του απέναντι στην ομοφυλοφιλία ή αμφιφυλοφιλία ως έκφραση της σεξουαλικότητας. Και όσα προβλήματα υπάρχουν σε ομόφυλα ζευγάρια σε σχέση με τα παιδιά του ενός εκ των δυο, θα μπορούσαν πολύ απλά να λυθούν με σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις, ακόμα και με τη σωστή χρησιμοποίηση του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου».

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ άσκησε κριτική σε ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά, λέγοντας ότι «καμία αγωνία δεν πρέπει να έχετε όλοι εσείς, όλοι εμείς για το αν και πώς θα ανακάμψει η αμαρτωλή σοσιαλδημοκρατία, αφού το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά, ακόμα και στη σημερινή τους κατάσταση, δεν χάνουν ευκαιρία να επιβεβαιώνουν τη στρατηγική τους σύμπλευση με τη ΝΔ στους βασικούς σχεδιασμούς της».

πηγη/www.news247.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι 15 που υπογράφουν τη διακήρυξη για την εθνική κυριαρχία ως καίριο πολιτικό ζήτημα

Διονύσης Σχοινάς – «Hawaii» ft. Mc DaddyΤο music video τώρα στο YouTube!

«Το βαλς της κόκκινης βροχής!» του Γιώργου Α. Χριστοδούλου στο θέατρο ΕΚΣΤΑΝ από 11 Μαϊου