24/06/2024
karfitv.gr
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η κωμική παράσταση Shaolin Clown στις 14 & 15 Ιουνίου στο Red Jasper

Κοινοποίηση

Το “SHAOLIN CLOWN” του Tom Corradini, η πειραματική κωμική παράσταση physica ltheatre, που έχει παρουσιαστεί σε διεθνή φεστιβάλ στην Ευρώπη και την Ασία, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Ένας μοναχός Shaolin έρχεται σε επαφή με την παιδική, κλόουν πλευρά του εαυτού του μέσα από την πρακτική του Ζεν, ανακαλύπτοντας έναν κόσμο γεμάτο από εκπλήξεις και βρίσκει το νόημά του σε φαινομενικά ασήμαντα μικροπράγματα. Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο”Σαολίν, δεν χρειάζεται να παλέψεις για να κερδίσεις” του BernhardMoestl. Είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και τις εθνικότητες.

Ο TomCorradini είναι κλόουν και θεατρικός συγγραφέας που ασχολείται με την πειραματική έρευνα νέων κωμικών τρόπων επικοινωνίας με κοινωνική θεματολογία.Το 2010 ίδρυσε την θεατρική εταιρεία Tom Corradini Teatro και παρουσιάζει κωμωδίες και παραστάσεις modern clown. Έχει ανεβάσει έργα του στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Ελβετία, το Βιετνάμ, τη Νότιο Κορέα, την Αγγλία, την Τσεχία και την Γερμανία. Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ, μεταξύ των πιο πρόσφατων AvignonOff, ShanghaiExperimentalTheatreFestival καιSeoulWorldDuoPerformingArtsFestival.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Staging: Tom Corradini&Michele Di Dedda

Performance: Tom Corradini

Μουσική: Tom Corradini

Επικοινωνία : Άντζυ Νομικού (angienomikou@gmail.com)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 14/6 & Σάββατο 15/6, 20.30

Διάρκεια: 50’

Εισιτήριο: 10€

RED JASPER

Τηλ.κρατήσεις: 2108822551

Εισιτήρια διαθέσιμα και στο ταμείο του θεάτρου

Χώρος: Red Jasper Cabaret Theatre, Κεφαλληνίας 18, Αθήνα

Σκηνοθετικό σημείωμα

«Με αυτή την παράσταση εξερευνώ έναν χαρακτήρα με τον οποίο ξεκίνησα να δουλεύω από το 2014 και που αντιπροσωπεύει το alterego μου, την υπο-προσωπικότητά μου που παρέμενε φυλακισμένη στα βάθη του ασυνείδητου μου, κι ανυπομονούσε να απελευθερωθεί στη σκηνή. Εμπνεύστηκα στη δημιουργία αυτού του χαρακτήρα από ένα βιβλίο του Γερμανού συγγραφέα BernhardMoestl, με τίτλο “Shaolin, youdon’thavetofighttowin”, που ανιχνεύει την ουσία της βουδιστικής φιλοσοφίας Σαολίν. Ο χαρακτήρας του μοναχού δημιουργήθηκε αρχικά στο Βερολίνο κατά τη διάρκεια μιας περιόδου καλλιτεχνικής διαμονής το 2014 όπου παρακολούθησα ένα μάθημα KungFu για μερικούς μήνες, μελετώντας την ιστορία των Σαολίν μοναχών. Στη συνέχεια, πάντα στο Βερολίνο, παρουσίασα αυτόν τον χαρακτήρα σε ορισμένους χώρους του Βερολίνου (Kookaburra, Scheinbar) για να αρχίσω να μελετώ τις σκηνικές του δυνατότητες. Σε μια περίοδο που φαίνεται να ζούμε σε έναν εχθρικό κόσμο γεμάτο κινδύνους (πανδημία, πόλεμος, κλιματική κρίση), θα ήθελα να δημιουργήσω μια παράσταση που να επικεντρώνεται στην ομορφιά αυτού που μας περιβάλλει και στη σημασία της ελαφρότητας της ζωής και στο πώς να αντιμετωπίζουμε τη ζωή ακολουθώντας τις εντολές της shaolin φιλοσοφίας.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Μαριάννα Μπελιά KYANA MVP του τέταρτου τελικού της Volley League Γυναικών

Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση της Ζ. Κωνσταντοπούλου για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών Ιουλίου 2019

Εκθεση Φωτογραφιας «Beyond lens / Art unleashed» στο Moxy Athens